Praktische info

Welkom bij Studio Jurk! Je hebt je opgegeven voor onze cursus ‘Kinderkleding’. Leuk dat je mee doet! Op deze pagina vind je alle praktische informatie over jouw cursus.

Wat ga je tijdens de cursus doen?
In deze cursus leren we jou enkele veel voorkomende technieken in kinderkleding. Je maakt een truitje uit rekbare stof (tricot en boordstof), met daarin een halssluiting met drukknopen. Daarna ga je aan de slag met een broek in niet rekbare (geweven) stof. Hierin zitten elastiek en zakken verwerkt.
We hebben patronen in de maten 68 – 158. Wil je een grotere maat dan 158 maken? Neem dan eerst even contact met ons op!
Twijfel je over de maat? Neem dan een goed passend kledingstuk mee naar de les, dan kun je verschillende maten vergelijken. De docent kan je helpen om patronen te verlengen of verkorten.

Je gaat aan de slag met patronen, knippen en naaien/locken. We gaan er vanuit dat je zelfstandig met de naaimachine kunt werken en patronen kunt overnemen. Wij begeleiden je op het niveau dat jij nodig hebt. Het is fijn als je thuis ook wat kan doen, zoals raderen, knippen en makkelijke dingen naaien. Reken op een uurtje per week. Of meer als je niet kan stoppen natuurlijk 😉 Dit is niet verplicht, maar een tip om de tijd in de les optimaal te benutten.

Wanneer heb je les?
Je hebt om de week les op maandag van 11:00-13:30u. De cursus duurt 10 weken (5 lessen van 2,5 uur, je hebt om de week les). Er is geen les tijdens vakanties en feestdagen. Check hier het actuele overzicht met je exacte lesdata. Tip: blokkeer ze meteen in je agenda, zodat je niks mist! Wij gaan er vanuit dat je elke les aanwezig bent. Waarom dat zo belangrijk is lees je in de laatste alinea van deze pagina 🙂

Wat neem je mee?
Wij hebben voldoende naai- en lockmachines aanwezig in de studio waarop je kunt werken. Maar werk je liever op je eigen machines dan mag je deze uiteraard meebrengen. Vergeet dan niet het pedaal en eventueel de handleiding.
Wij werken niet met spelden op de lockmachine maar met “wonderclips”. Deze zijn bij ons te koop maar ook in elke fourniturenwinkel of online. Verder neem je goede zin, een stofschaar en stof voor je eerste project mee.

Boodschappenlijst.
Les 1 – trui/shirt:

  • 1 m soepele tricot (=gebreide stof) tot maat 110 en 1.5 meter tot maat 158.
  • 20 cm bijpassende boordstof (=ribtricot).
  • eventueel 4 klossen bijpassend lockgaren.

Les 2/3 – broek:

  • 1 m geweven stof tot maat 110 en 1.5 meter tot maat 158.
  • 1 m elastiek van 2-4 cm hoog (eventueel bij ons te koop).
  • klosje bijpassend naaigaren en eventueel 3 klossen bijpassend lockgaren (voor de afwerking met de lock).

Was je stof van te voren
Heb je een leuke stof gevonden? Was het dan alvast een keer voordat je naar de cursus komt. Daarmee voorkom je dat de stof later krimpt.

Van wie krijg je les?
Deze cursus wordt gegeven door Eelke. Ben je nieuwsgierig naar je juf? Kijk dan hier voor meer info, sowieso leuk om eens te lezen trouwens… ;-).

Waar moet je zijn?
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open.

Parkeren
In onze straat is het betaald parkeren. Je kunt je auto wel gratis parkeren in Parkeergarage De Kazerne, Molenveldlaan 166. Als je naar boven loopt bij de uitgang Koolemans Beynenstraat, dan loop je in 2 minuten naar de Studio.

Wat als je een keer niet kan?
Je geeft je op voor een hele cursus, dus wij gaan er vanuit dat je elke les aanwezig kunt zijn. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je onverwacht toch een keer niet kan. Stel je bent ziek of je hebt een andere dringende afspraak… Laat het ons dan van te voren per mail weten. Een inhaalles inplannen is voor deze cursus helaas niet mogelijk.

Tot snel!
Dit waren de praktische zaken vooraf. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden. Heb jij nog vragen? Mail of bel ons dan gerust. En anders tot ziens in de studio!