De stoffen in onze webshop zijn stuk voor stuk bijzonder. Van hoge kwaliteit en uniek, dát is waarom wij ze verkopen. Maar dat betekent ook dat er een hoger prijskaartje aan hangt, dan aan het gemiddelde lappie van de markt. Dat verschil leggen we graag aan je uit. Want het is een goed verhaal – waar we trots op zijn. Het zit ‘m in het land van productie, de kwaliteit, onze bewust kleine oplage, het materiaal en de unieke collectie.

Onze stof komt uit Europa
Wij vinden het belangrijk om met mooie en eerlijke producten te werken. Dat houden we dicht bij huis. Dus alle stoffen die wij verkopen worden in Europa geproduceerd. Dat betekent dat ze aan allerlei Europese eisen moeten voldoen. Wat betreft arbeidsomstandigheden. Maar ook wat betreft toxische bewerkingen die komen kijken bij veredelen, verven en vervoeren. Dat zie je terug in de kwaliteit. Maar ook in de prijs, want die is daardoor wat hoger dan een leuke lap uit een lage lonen land. Lees verder>>>  

Hoge kwaliteit
Wij verkopen alleen maar stoffen waar we zelf ook mee willen werken. Want je steekt veel liefde en tijd in iets dat je zelf maakt. Dan wil je ook dat het lang mooi blijft als je het draagt. Bovendien werkt stof van hoge kwaliteit fijn. Enerzijds omdat het zich makkelijk laat verwerken – uitzonderingen daargelaten. Anderzijds omdat je (on)bewust met veel liefde en gevoel omgaat met een exclusieve aankoop.

8 meter per stof
En exclusief is het zeker. Want wij verkopen van elke stof maar maximaal 8 meter. Op = op. Zo weet je zeker dat de buurvrouw of je nichtje niet – alsnog – in dezelfde outfit loopt als jij.

Dé collectie
We zijn dol op labels als Atelier Brunette, meetMilk en Mind the Maker. Maar we vinden het ook leuk om te verassen met unieke vondsten van andere – minder bekende – Europese leveranciers. We zijn altijd op zoek naar een unieke collectie. Met stoffen die je niet snel ergens anders tegen komt. Maar die je wel leuk met elkaar kan combineren. Dat zit ‘m in het materiaal, de weving, de kleur en de print. Of in de combi van dit alles. Maar vooral in onze eigen stijl. Want we verkopen alleen stoffen die we zelf leuk of mooi vinden. Dus heb je nog een goede tip of een pareltje van een label dat in NL niet of moeilijk te verkrijgen is? Let us know!

Materiaal
Ons assortiment aan materiaal is heel breed. We houden van good old katoen. Zijn dol op viscose. Gek op wol. En zijde… daar zwichten we elk seizoen weer voor.  Maar we zijn inmiddels ook lang en breed over onze angst voor synthetisch heen gestapt. Dat hoeft echt niet meer te zweten, te plakken of te knetteren. Denk maar eens aan geavanceerde sportkleding of mooie suedine. Dus ook dat hebben we in allerlei soorten en maten.

Wasvoorschriften
Moeten we je nog vertellen dat je stof altijd moet wassen vóórdat je ermee gaat werken? Echt doen, dat voorkomt vervelende verrassingen. Gooi er meteen een scheutje azijn bij voor extra lang kleurbehoud. Let op: mooie stof moet je met liefde behandelen. Daarom wijzen we je bij een aankoop altijd op de wasvoorschriften. Dat doen we niet voor niks, we willen gewoon graag dat je lang plezier hebt van je aankoop.

Online kopen
Online stof kopen is best spannend. Je kunt het tenslotte niet voelen. Uiteraard ben je daarvoor van harte welkom in de studio. Maar we zitten niet bij iedereen om de hoek. Daarom besteden we veel zorg aan de beschrijvingen en de foto’s op deze website. Zodat je een realistisch beeld krijgt van je aankoop. Belangrijk, want we knippen de stof op maat voor je af.  Daarom kun je het niet ruilen.

Help, een klacht
Ben je onverhoopt niet tevreden over je aankoop? Dan vinden we dat vervelend, maar we vinden het wel fijn als je het ons laat weten. Maar eigenlijk gaan we er vanuit dat je een klein vreugdedansje doet als je pakketje op de deurmat valt. En dat je er een fantastische outfit van maakt!

Deel je vreugde!
We vinden het altijd leuk als jij je vreugde deelt. Met ons en met de rest van de wereld. Bijvoorbeeld met een foto op facebook of instagram – tijdens dat dansje voor de deurmat of als je outfit helemaal af is. Niet alleen omdat wij zo enthousiast en nieuwsgierig zijn… Maar ook om anderen te inspireren!