Praktische info voor basiscursisten

Welkom bij Studio Jurk! Je hebt je opgegeven voor onze cursus ‘De basis’. Leuk dat je mee doet! Op deze pagina vind je alle praktische informatie over jouw cursus.

Wanneer heb je les?
De cursus duurt 9 weken en je hebt elke week les. In principe heb je geen les in de vakanties en op feestdagen. Check hier het actuele overzicht met je exacte lesdata. Tip: blokkeer ze meteen in je agenda, zodat je niks mist! Wij gaan er vanuit dat je elke les aanwezig bent. Waarom dat zo belangrijk is lees je in de laatste alinea van deze pagina 🙂

Van wie krijg je les?
Je krijgt les van Julia (maandagavond), Eva (dinsdagavond), Lisette (woensdagochtend) of Ellen (donderdagavond). Ben je nieuwsgierig naar je juf? Kijk dan hier voor meer info, sowieso leuk om eens te lezen trouwens… ;-).

Wat ga je de 1e les doen?
In les 1 leer je de naaimachine kennen en ga je met proeflapjes aan de slag. We blikken in deze les ook vooruit op de andere dingen die je gaat maken, namelijk een speldenkussen, tas en een rok. Alles wat je nodig hebt voor het speldenkussen en de tas krijg je van ons. De stof, garen en rits die je voor de rok nodig hebt ga je zelf kopen. Zodat je iets kan maken wat bij jouw smaak past. We vertellen je hier in de lessen meer over.
Wil je alvast gaan shoppen? Je kunt bij de rok kiezen uit een recht of zwierend model. We maken de rok uit geweven (dus niet-rekbare) stof. Voor een rechte rok koop je 1 meter stof en voor een klokkende rok koop je 1,5 meter stof. Daarnaast koop je een klosje bijpassen garen en een blinde rits van 20 cm lang.

Wat neem je mee? 
De eerste les hoef je alleen maar goede zin, een stofschaar en een doosje glaskopspelden mee te nemen. Deze koop je bij de Hema, op de markt of bij een naaimachine- of fourniturenwinkel (in Nijmegen Teunissen op de Hertogstraat). De rest hebben wij voor je klaar staan: de stof, de naaibenodigdheden – zoals een tornmesje, krijt, garen en een meetlint – en natuurlijk de naaimachine. Maar als je graag je eigen machine meeneemt kan dat ook.

Waar moet je zijn?
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Maar de ingang van ons Couture Cafe zit om de hoek, aan de van Heutszstraat. Je ziet vanzelf de grote dubbele deuren met ons logo erop. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open.

Parkeren
In onze straat is het betaald parkeren. Je kunt je auto wel gratis parkeren in Parkeergarage De Kazerne, Molenveldlaan 166. Als je naar boven loopt bij de uitgang Koolemans Beynenstraat, dan loop je in 2 minuten naar de Studio.

Wat als je een keer niet kan?
Je geeft je op voor een cursus van 9 lessen, dus wij gaan er vanuit dat je elke les aanwezig kunt zijn. Het tempo ligt hoog en als je een les mist, dan heb je daar waarschijnlijk de rest van de cursus last van. Maar soms is het onvermijdelijk. Stel je bent ziek of je hebt een andere dringende afspraak… Laat het ons dan van te voren per mail weten.

Als het mogelijk is, kun je de les op een later tijdstip inhalen, in een andere groep. Er is alleen plek als een andere cursist zich heeft afgemeld. Het is trouwens niet mogelijk om per mail een inhaalles te plannen. Daarvoor is het verloop in de agenda te groot. Dus dat kun je de eerstvolgende keer in de les doen.

Tot snel!
Dit waren de praktische zaken vooraf. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden. Heb jij nog vragen? Mail of bel ons dan gerust. En anders tot ziens in de studio!