Praktische info voor jurk cursisten

Welkom (terug) bij Studio Jurk! Je hebt je opgegeven voor onze cursus ‘De jurk (of iets anders). Leuk dat je mee doet! Op deze pagina vind je alle praktische informatie over de cursus. Heb je de cursus al vaker gedaan? Dan zijn vooral de data interessant. Doe je deze cursus voor het eerst? Ga er dan even goed voor zitten en lees de hele pagina door – dan kom je goed beslagen ten studio.

Wanneer heb je les?
De cursus duurt 9 weken en je hebt elke week 2 uur of om de week 3 uur les. In principe heb je geen les tijdens vakanties en feestdagen. Check hier het actuele overzicht met je exacte lesdata. Tip: blokkeer ze meteen in je agenda, zodat je niks mist! Wij gaan er vanuit dat je elke les aanwezig bent. Waarom dat zo belangrijk is lees je in de laatste alinea van deze pagina 🙂

Van wie krijg je les?

  • Sabine (maandagavond)
  • Hanna (maandagochtend, dinsdagavond)
  • Lisette (woensdag overdag)
  • Julia (woensdagavond)
  • Ellen (donderdagavond)
  • Saskia (vrijdagochtend)
  • Dirkje (vrijdagmiddag, zaterdagochtend)

Ben je nieuwsgierig naar je juf? Kijk dan hier voor meer info, sowieso leuk om eens te lezen trouwens ;-).

Wat ga je maken?
De eerste keer dat je deze cursus doet, begin je met het maken van een pasmodel. Dat is een onafgewerkte jurk van ongebleekt katoen, waarin wij zien hoe we jouw jurk mooi passend kunnen maken. Vervolgens maak je één van onze jurken. Je hebt dan een patroon dat bij je niveau past, waar je veel van leert & dat binnen 9 weken ook echt te maken is. Want het is wel zo leuk om direct een draagbaar resultaat te zien! Wil je toch iets maken met een gekocht patroon? Maak het jezelf dan niet te moeilijk en kies bijvoorbeeld iets met 1 ‘stipje’ (moeilijkheidsgraad).

Doe je de cursus vaker, dan bepaal je zelf wat je gaat maken: Dat kan een patroon van ons zijn, een patroon uit een blad of van internet. Wij begeleiden je met je keuze, zodat je iets maakt dat bij je niveau past. In dat geval is het wél handig als je de eerste les stof meeneemt of bij ons shopt.

Hoe ziet de cursus eruit?
De kans is groot dat je in een groep terecht komt met cursisten die al langer mee doen. Zij maken de mooiste dingen en zijn een bron van inspiratie! Wij nemen in jouw 1e les je maten op, zodat je weet welke maat je moet maken. Tip: hoe minder je aan hebt, hoe nauwkeuriger je kan meten. Dus trek degelijk ondergoed en bijvoorbeeld een lang hemdje aan!

Gekozen en gemeten? Dan neem je het patroon van je pasjurk over. Eerst op papier, dan op ongebleekt katoen. En als het lukt zet je die ook meteen in elkaar. In de volgende lessen heb je stof, garen en fournituren nodig voor de jurk die je uiteindelijk gaat maken. We vertellen je in les 1 precies hoeveel, wat en waar.

Ga je iets maken van een gekocht patroon? Dan staat daarop aangegeven hoeveel stof je nodig hebt en welke stof het meest geschikt is. Heb je al stof voor ogen of wil je al vast gaan shoppen? Koop dan 2 meter stof, een klosje bijpassend garen en een blinde rits van 40 cm lang.

Wat neem je mee?
De 1e les neem je zelf je naaibenodigdheden mee. Zoals een stofschaar, spelden en patroontekenpapier. De stof voor het pasmodel krijg je van ons.

Vanaf les 2 heb je de stof, het garen en eventuele fournituren voor de uiteindelijke jurk nodig.

Wij hebben hier een naaimachine voor je klaar staan. (Hou rekening met €2 borg voor een spoeltje) Maar als je graag je eigen machine meeneemt kan dat natuurlijk ook.

Wij verkopen in de studio ook een aantal basisbenodigdheden, zoals radeerspullen, vlieseline, zoommaatjes, patroontekenpapier etc. Daarnaast hebben wij ook een selectie mooie kwaliteitsstoffen in de aanbieding. Benieuwd? Neem dan vast een kijkje in de webshop!

Waar moet je zijn?
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Maar de ingang van ons Couture Café zit om de hoek, aan de van Heutszstraat. Je ziet vanzelf de grote dubbele deuren. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open.

Parkeren
In onze straat is het betaald parkeren. Je kunt je auto wel gratis parkeren in Parkeergarage De Kazerne, Molenveldlaan 166. Als je naar boven loopt bij de uitgang Koolemans Beynenstraat, dan loop je in 2 minuten naar de Studio.

Wat als je een keer niet kan?
Je probeert elke les te komen, maar soms is het onvermijdelijk. Stel je bent ziek of je hebt een andere dringende afspraak… Laat het ons dan van te voren per mail weten.

Als er een plekje vrij is in een andere groep, dan kun je de les daar inhalen. Het is helaas niet mogelijk om per mail een inhaalles te plannen. Daarvoor is het verloop in de agenda te groot. Dus dat kun je de eerstvolgende keer in de les doen.

Tot slot
Dit waren de praktische zaken vooraf. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden op onze website. Heb je nog vragen? Mail ons dan gerust – telefonisch zijn we minder goed bereikbaar. En anders zien we je in de studio, tot dan!