Leuk dat je mee doet met de workshop ‘Rappe Rok”. Hier lees je alle praktische info over de workshop, zodat je precies weet hoe jij je op de workshop kan voorbereiden.

 

Over de workshop
De workshop duurt ongeveer 4 uur. Die tijd heb je zeker nodig voor een rok! Wij zorgen voor koffie, thee, wat lekkers, zodat je er de hele workshop tegen aan kunt. Wij houden altijd rekening met wat uitloop. Stel dat je net iets meer tijd nodig hebt, dan ga je toch met een af kledingstuk naar huis. Plan dus misschien niet strak daarna een andere afspraak in.

We beginnen de workshop met het opnemen van je maten, zodat je weet welk patroon je over moet nemen. We meten het nauwkeurigst in je ondergoed. Maar als je dat niet prettig vindt, trek dan een lang hemd met een legging (maar geen panty!) of een onderjurk aan.

Vervolgens ga je het patroon overnemen op stof. Wij vertellen je precies hoe dat in z’n werk gaat. Dan kruip je achter de naai- of lockmachine om de rok in elkaar te zetten.

 

Hoe ziet de rok eruit?
Je kan kiezen uit 3 rokken: een klokkende rok (wijd uitlopend model), een pencilskirt (recht model) of een maxi (rechte lange rok tot de grond met splitjes in de zijnaad. Elke rok wordt aan de bovenkant afgewerkt met boordstof of de stof die je voor de rok zelf hebt uitgekozen. Ben je benieuwd naar de rok? Of heb je wat inspiratie nodig bij het inkopen doen? Kijk dan op ons facebook- of instagram account (@studiojurk), dan zie je regelmatig voorbeelden voorbij komen.

 

Wat heb je nodig?
Het patroon ligt al voor je klaar, de stof en het garen koop je zelf. Zodat je iets maakt dat bij jou past. Wij hebben een kleine collectie mooie stoffen, waaronder ook een aantal hele lekkere soepele tricot, die je hier heel goed voor kunt gebruiken. Maar ga je van te voren al even rondneuzen, weet dan dat je het volgende nodig hebt:

  • Pencilskirt: 80 cm tricot
  • Klokrok of maxi: 1.25 meter soepele rekbare stof.
  • 15 cm boordstof in een bijpassende kleur óf 5 cm breed en soepel (!) elastiek

De keuze is reuze en dat maakt het soms best lastig. Daarom geven we je deze tip voor tijdens het shoppen: stel je voor dat je de rok een hele dag aan hebt: welke stof zit dan lekker, is niet te warm of te koud, valt lekker soepel en tekent niet te veel (deze laatste is vooral belangrijk in het geval van de pencilskirt).

 

Als je een stofschaar en spelden hebt, is het handig als je die meeneemt. Verder hebben wij alles in huis, ook de naaimachines.

 

Was je stof van te voren
Heb je een leuke stof gevonden? Was ‘m dan alvast een keer voordat je naar de workshop komt. Daarmee voorkom je dat de stof later krimpt. Koop je stof bij ons op de dag zelf dan kan dat natuurlijk niet – maar daar hebben we nog een ander trucje voor. Maar je kan natuurlijk ook komende week een keer langskomen voor een leuk stofje.

 

Parkeren
Op zaterdag is het in onze straat betaald parkeren. Je kunt je auto wel gratis parkeren in Parkeergarage De Kazerne, Molenveldlaan 166. Als je naar boven loopt bij de uitgang Koolemans Beynenstraat, dan loop je in 2 minuten naar de Studio.

 

Tot dan!
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Maar de ingang van ons Couture Café zit om de hoek, aan de van Heutszstraat. Je ziet vanzelf de grote dubbele deuren met ons logo erop. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open. Tot dan!