Welkom bij Studio Jurk!
Je hebt je opgegeven voor de workshop ‘Patronen aanpassen’, leuk dat je meedoet! Tijdens de workshop gaan we meten en aan de slag met aanpassen. Op deze pagina vertellen we je hoe jij je op de workshop kan voorbereiden en wat je mee moet nemen.

Meten
Het meten doe je bij elkaar en in je ondergoed, dus we raden je aan om iets degelijks aan te trekken. We zijn met alleen vrouwen in alle soorten en maten onder elkaar. Maar vind je dat ‘in je ondergoed’ toch niet zo’n prettig idee, dan kun je eventueel een (lang) hemd of meer kleding aanhouden, alleen geen panty of maillot. Hou er rekening mee dat hoe meer je aan hebt, hoe minder nauwkeurig de meting en dus ook het eindresultaat zal zijn.

Wij hebben alle materialen die je voor het meten nodig hebt in huis. Maar je mag natuurlijk altijd je eigen meetlint meenemen.

Patronen aanpassen
Na het meten leggen we je uit hoe je patronen van verschillende kledingstukken aan kan passen aan de maten van jouw lichaam, die je net opgeschreven hebt. Omdat iedereen anders is en dus andere aanpassingen nodig heeft, steek je enorm veel van elkaar op. We laten je zien hoe je aanpassingen maakt in een rok, broek en jurk (=bovenkant) met mouw. Dit alles staat ook in een hand-out die je tijdens de workshop gebruikt en vervolgens als naslagwerk mee naar huis neemt.

Wat neem je mee?
 Nog even op een rijtje wat je meeneemt naar de workshop:
– een (vul)potlood
– een gum
– je eigen meetlint (optioneel)

Waar moet je zijn?
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open.

Parkeren
Op zaterdag moet je in onze straat betalen voor parkeren. Je kunt je auto wel gratis neerzetten in Parkeergarage De Kazerne, Molenveldlaan 166. Dat is vlakbij en scheelt toch een paar euro. Als je naar boven loopt bij de uitgang Koolemans Beynenstraat, dan loop je in 2 minuten naar de Studio.

Tot snel!
Dit waren de praktische zaken vooraf. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden. Heb jij nog vragen? Mail of bel ons dan gerust. En anders tot ziens in de studio!