Welkom bij Studio Jurk!
Je hebt je opgegeven voor de workshop ‘Yoga + Legging’, leuk dat je meedoet! Op deze pagina vertellen we je hoe jij je op de workshop kan voorbereiden en wat je mee moet nemen.

Wat ga je doen?
Je maakt eerst bij ons, onder begeleiding van Carolien, je eigen (yoga)legging en daarna test je ‘m meteen uit op de mat bij Skill’ness – onder begeleiding van Daniëlla.

We beginnen met het nemen van je maten. Daarna ga je aan de slag met het patroon overnemen, stof knippen, rijgen en naaien of locken! Naaiervaring is altijd handig, maar geen vereiste. De workshop draait om resultaat: je gaat met een leuke legging naar de yoga les. Uiteraard krijg je ook handige naai tips en trucks.

Als iedereen de legging af heeft, is het tijd voor een fruitbreak en vertrek richting Skill’ness. Deze studio ligt op 7 auto- of 10 fietsminuten van onze Studio. Je bent zelf verantwoordelijk voor vervoer! Bij Skill’ness wordt je ontvangen door Daniëlla voor een heerlijke les Vinyasa Yoga. Ook hier is ervaring altijd goed, maar geen vereiste. Totaal ontspannen sluit je de middag af met een kopje thee – in je blitse legging.

Wat neem je mee?
De stof voor de legging koop je zelf, zodat je zeker weet dat je iets maakt dat bij jou past. Maar let op: je krijgt duidelijke instructies mee. Zodat de legging goed rekt, niet doorschijnt en evt. vocht opneemt tijdens het sporten.

Je hoeft zelf geen naaimachine mee te nemen, die hebben wij klaar staan voor jou. Dat geldt ook voor de yogamat en alle andere materialen die je gaat gebruiken.

Stofinstructie
Voor de legging heb je 1,5 meter stof nodig die alle kanten op goed rekt, net als jijzelf tijdens een yogales 😉. Dit soort stof wordt bi-stretch of 4-way stretch genoemd. Het is belangrijk dat er minimaal 70% rek in zit. Hoe weet je nu of dat zo is? Leg een meetlint naast de stof en rek een stukje van 10 cm breed uit. Als dit stukje makkelijk opgerekt kan worden tot een lengte van 17 cm dan rekt de stof genoeg. Je kunt nu ook meteen kijken of de stof er nog mooi uitziet bij uitrekken. Wordt de stof wit of doorzichtig en wil je niet dat dit tijdens het sporten gebeurd? Kijk dan even verder…

Hieronder vind je een paar voorbeelden van geschikte stoffen, je kunt ook in Google zoeken op ‘4-way stretch lycra’:
https://stoffendorp.nl/stoffen/stoffen-mode-basis/lycra-stoffen-1/
https://bottger.nl/catalogsearch/result/?q=4+way+stretch

Waar moet je zijn?
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open.

Parkeren
Op zaterdag moet je in onze straat betalen voor parkeren. Je kunt je auto wel gratis neerzetten in Parkeergarage De Kazerne, Molenveldlaan 166. Dat is vlakbij en scheelt toch een paar euro. Als je naar boven loopt bij de uitgang Koolemans Beynenstraat, dan loop je in 2 minuten naar de Studio.

Tot snel!
Dit waren de praktische zaken vooraf. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden. Heb jij nog vragen? Mail of bel ons dan gerust. En anders tot ziens in de studio!