Hallo,

Leuk dat je mee doet met de workshop ‘Zomerjurk in 1 dag’. In deze mail lees je alle praktische info over de workshop, zodat je precies weet hoe jij je op de workshop kan voorbereiden.

Over de workshop
De workshop duurt ongeveer 6 uur. Die tijd heb je hard nodig voor een jurk! Wij zorgen voor lunch, koffie, thee en wat lekkers, zodat je er goed tegen aan kunt. Wij houden altijd rekening met wat uitloop. Stel dat je niet iets meer tijd nodig hebt, dan ga je toch met een af kledingstuk naar huis. Plan dus misschien niet strak daarna een andere afspraak in.

We beginnen de dag met het opnemen van je maten. We meten het nauwkeurigst in je ondergoed. Maar als je dat niet prettig vindt, trek dan een lang hemd met een legging (maar geen panty!) of een onderjurk aan.
Na het nemen van je maten ga je aan de slag met het kiezen van het patroon, stof knippen en we maken een beginnetje met het in elkaar zetten van de jurk. We gebruiken hiervoor de lockmachine.
Na een pauze van een uur, waarin je lekker gaat lunchen bij onze buren Eten en Drinken, gaan we verder met het afwerken van de jurk.

Naaiervaring is altijd handig, maar geen vereiste. De workshop draait om resultaat: je gaat met een leuke jurk naar huis. Uiteraard krijg je ook handige naai tips en trucks. Maar wil je echt leren naaien? Doe dan mee met De basis.

Hoe ziet de jurk eruit?
Het model is basic chique: een recht of uitlopend mouwloos model met een lichte taillering. Denk qua stof aan een zomerse tricot (soepel, rekbaar) of punta di roma (steviger, rekbaar).

Wat heb je nodig?
Het patroon ligt al voor je klaar, de stof en het garen koop je zelf. Zodat je iets maakt dat bij jou past. Wij hebben een kleine collectie mooie stoffen. Maar ga je van te voren al even rondneuzen, weet dan dat je het volgende nodig hebt:

  • 1.5 meter rekbare stof voor een recht model en 2 meter rekbare stof voor een zwierend model. Ga voor een soepele tricot voor een soepel (zwierend) jurkje en voor een stevige tricot (punta di roma bijvoorbeeld) voor een wat meer verhullende jurk.
  • Een klosje bijpassend garen van het merk Gütermann.
  • Eventueel 20 cm boordstof of soepele tricot voor de afwerking van de hals en armsgaten (hier kun je ook de stof van je jurk voor gebruiken).

De keuze is reuze en dat maakt het soms best lastig. Daarom geven we je deze tip voor tijdens het shoppen: stel je voor dat je de jurk een hele dag aan hebt: welke stof zit dan lekker, is niet te warm of te koud en tekent niet.

Als je een stofschaar en spelden hebt, is het handig als je die meeneemt. Verder hebben wij alles in huis, ook de naai- en lockmachines!

Was je stof van te voren
Heb je een leuke stof gevonden? Was ‘m dan alvast een keer voordat je naar de workshop komt. Daarmee voorkom je dat de stof / jurk later krimpt. Koop je stof bij ons op de dag zelf dan kan dat natuurlijk niet – maar daar hebben we nog een ander trucje voor! Maar je kan natuurlijk ook komende weken een keer langskomen voor een leuk stofje!

Parkeren
Doordeweeks en op zaterdag moet je in onze straat van 9-18u betalen voor parkeren. Je kunt je auto wel gratis parkeren in Parkeergarage De Kazerne, Molenveldlaan 166. Als je naar boven loopt bij de uitgang Koolemans Beynenstraat, dan loop je in 2 minuten naar de Studio.

Tot dan!
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open. Tot dan!